Epiphyllum Chrysocardium

Artikelnummer: 6013727277253 Plantpaspoort A: Epiphyllum B: NL-550668241 C: D:NL
Vorige Artikel 10 van 19 Volgende
€ 9,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Epiphyllum Chrysocardium

De Epiphyllum Chrysocardium is de grote broer van de Epiphyllum Angular  Zijn zaagbladen zijn nog een stapje groter. De Epiphyllum Chrysocardium is een aparte soort die erg grote bladeren kan maken. Door haar grote bladeren heeft deze cactus de bijnaam varencactus gekregen. De bladeren van de Epiphyllum Chrysocardium zijn groen van kleur. De nieuwgroei van de bladeren is soms geel oranje van kleur en is niet meteen zaagvormig. Dit komt later als het blad aan de groei is. De bladeren kunnen bij grote planten uitgroeien tot wel 1m lang.

In de natuur komt de Epiphyllum Chrysocardium in subtropische wouden in Mexico. Hierdoor wil deze varencactus wel iets meer water dan een gewone cactus en kan die wat langer in natte grond staan.

Niet alleen de bladeren van de Epiphyllum Chrysocardium zijn prachtig. De bloemen die in de zomer verschijnen ook. Deze zijn groot, tot wel 12cm en crème wit van kleur. Ze verspreiden een licht zoete geur. De bloemen van deze varencactus blijven één dag open.

Ikhebeencactus heeft mooie Epiphyllum Chrysocardium varencactussen voor je in een 12 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Epiphyllum Chrysocardium varencactus 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Epiphyllum Chrysocardium varencactus lang in natte aarde staat kan haar wortelsysteem gaan rotten.

Licht: De Epiphyllum Chrysocardium varencactus houdt van een lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Epiphyllum Chrysocardium varencactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel