Opuntia Macrocentra

Artikelnummer: 6013729095053 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C:251367 D: NL
Vorige Artikel 8 van 27 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Opuntia Macrocentra

De Opuntia Macrocentra is een prachtige Opuntia soort die in de natuur voor komt in de Amerikaanse staten Texas, New Mexico, Arizona en in Mexico. De Opuntia Macrocentra groeit hier in een divers gebied met veel verschillende soorten natuur. Hierdoor is ze erg gemakkelijk in de verzorging.

In de natuur groeit de Opuntia Macrocentra uit tot kleine struiken van 60 tot 120 cm hoog en 3 meter breed. Wel zit er een groot verschil in de lengte van de stekels en grootte van de bladeren tussen de verschillende vindplaatsen van de Opuntia Macrocentra. De bladeren van de Opuntia Macrocentra zijn groengrijs van kleur en kleuren prachtig paars door de zon. De stekels zitten voornamelijk boven op de bladeren en hebben een wit grijze kleur. De stekels van de Opuntia Macrocentra kunnen wel 12 cm lang worden.

De Opuntia Macrocentra bloeit prachtig. De bloei begint bij de Opuntia Macrocentra in het voorjaar en begin van de zomer. Boven op de bladeren verschijnen de bloemknoppen. De bloemen zijn geel van kleur en hebben een rode kelk. De Opuntia Macrocentra bloeit meestal enkele dagen. 

Wanneer de bloemen van de Opuntia Macrocentra bestoven zijn verschijnen er paarsrode vruchten die in de zomerzon rijpen. De vruchten zijn eetbaar en hebben een lichtzoete smaak wanneer ze rijp zijn. 

Ikhebeencactus heeft mooie Opuntia Macrocentra cactussen voor je. Deze Opuntia groeit in een 10,5 cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Opuntia Macrocentra temperaturen verdragen tot -12 °C.

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Opuntia Macrocentra in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Opuntia Macrocentra houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze bladcactus echt lekker en bevorderd de bladgroei en bloei bij de Opuntia Macrocentra.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding en deze Opuntia Macrocentra beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Opuntia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel