Opuntia polyacantha Uintah County

Artikelnummer: 20201906TA215
Vorige Artikel 16 van 25 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Opuntia polyacantha Uintah County

De Opuntia polyacantha is een prachtige en unieke cactussoort. Deze Opuntia komt met veel verschillende variëteiten voor in een groot gebied in het Noorden van Mexico en in de Verenigde Staten. Deze planten hebben de uiterlijke eigenschappen van planten die in de natuur voorkomen in het Uintah county gebied in Utah. Planten van deze vindplaats kenmerken zich vooral door de afwijkende bloemkleur

De Opuntia polyacantha groeit uit tot een hoogte van 60-80 cm en soms wel 1,5m tot 2 meter breed. Ze heeft groene bladeren. Op haar bladeren groeien roodbruine areoelen waaruit haar lange dunne bruine stekels groeien.  

De Opuntia polyacantha maakt nieuwe bladeren bovenop de oudere bladeren. Zo groeien er elk jaar nieuwe bladeren bij. De jonge bladeren hebben in het eerste jaar vaak nog kleine stekels. De lange stekels komen meestal in de jaren erop. 

Wanneer de Opuntia polyacantha Opuntia koud overwintert, gaat ze vrij gemakkelijk bloeien aan het einde van het voorjaar. Op de bovenste bladeren groeien haar bloemen. Deze bloemen hebben een botergele kleur en zijn groter dan die van andere vindplaatsen. 

Ikhebeencactus heeft voor jouw mooie Opuntia polyacantha cactussen in een 9 cm kunststof kweekpot.

Wanneer deze Opuntia in een totaal droge grond overwintert, kan de Opuntia polyacantha temperaturen verdragen tot -15 °C.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Opuntia polyacantha in het voorjaar en in de zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus. Let wel op dat de aarde geheel is uitgedroogd is voordat je weer water geeft.

Licht: De Opuntia polyacantha houdt van lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Opuntia polyacantha beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 9 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel