Echinocereus Pectinatus Rubispinus

Artikelnummer: 6013711026010 Plantpaspoort A: Echinocereus B: NL-765431734 C: 62918 D: NL
Artikel 31 van 41
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 16 stuks

Echinocereus Pectinatus Rubispinus

De bijnaam van de Echinocereus Pectinatus Rubispinus is de regenboogcactus. Deze cactus heeft die bijnaam gekregen door de lichte gele tot fel paarse tinten van zijn stekels. Deze stekels maken de Echinocereus Pectinatus Rubispinus vooral geliefd. De variant Rubispinus heeft ten op zichtte van de normale Echinocereus Pectinatus prachtige fel paars gekleurde doorns.

In de natuur groeit de Echinocereus Pectinatus Rubispinus in het zuidwesten van de VS en in het Noorden van Mexico. Deze cactus groeit daar in een wijdverspreid gebied. De Echinocereus Pectinatus Rubispinus in de natuur in een mineraalrijk substraat en is goed bestand tegen lange perioden van droogte. Deze cactus kan 35cm hoog worden met een diameter van 13cm. De Echinocereus Pectinatus Rubispinus doet daar echter wel jaren over om deze afmetingen te bereiken. Het is namelijk een trage groeier.

Niet alleen de prachtige paarse doorns maken deze cactus tot een echte eyecatcher. Wanneer je goed voor deze cactus zorgt kan ze je in de zomer belonen met prachtige grootte fuchsia roze bloemen met een witte kelk en groene stamper. De bloemen van de Echinocereus Pectinatus Rubispinus zijn niet alleen super mooi maar ruiken ook nog eens heerlijk.

De Echinocereus Pectinatus Rubispinus is een prachtige opvallend gekleurde cactus die niet kan ontbreken in jou interieur of cactusverzameling. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren in een 8,5cm pot.

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de  Echinocereus Pectinatus Rubispinus temperaturen verdragen tot -12°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Echinocereus Pectinatus Rubispinus in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Echinocereus Pectinatus Rubispinus houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht kan de paarse kleur van de stekels een boost geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus Pectinatus Rubispinus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel