Copiapoa laui (geënt)

Artikelnummer: 20201906TA365 Plantpaspoort A: Copiapoa B: NL202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 56 van 370 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Copiapoa laui

De Copiapoa laui is een mooie fijne en kleinblijvende cactussoort die in de natuur voorkomt in Chili. Hier groeit deze cactus in droge gebieden tussen rotsen. 

De Copiapoa laui maakt vele zijscheuten aan. Hierdoor vormt ze mooie clusters met deze cactussen. Vele andere Copiapoa soorten doen dit ook maar wat uniek is aan de Copiapoa laui is dat haar zijscheuten ook hun eigen penwortel maken en niet afhankelijk van het plant sap van de hoofdcactus blijven. De Copiapoa laui heeft een bruingroene kleur en de bovenkant van de cactus is bedekt met wol. Dit groeit uit de bovenste areolen van de cactus. De Copiapoa laui heeft een lange dikke penwortel waar ze veel water in kan opslaan om zo een lange droge periode door te komen. 

Wanneer de Copiapoa laui het naar haar zin heeft bij je gaat ze in het voorjaar en zomer bloeien. uit de kop van de cactus verschijnen vaak meerdere intens gele bloemen die in verhouding tot de cactus erg groot zijn. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Copiapoa laui cactussen in een 5,5cm pot. Deze cactussen staan op een lage entstam. De Copiapoa laui is een langzame groeier en erg gevoelig voor wortelrot door haar penwortel. Om de groei te bevorderen en ze minder rotgevoelig te maken zijn ze geënt. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef de Copiapoa laui 1x per 2 weken water. In de winterperiode is 1x in de maand watergeven voldoende.

Licht: De Copiapoa laui houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactusvoeding van april tot september en deze Copiapoa laui beschouwt je als een vriend. 

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel