Ariocarpus retusus (Presa d'Guadalupe, Hildago)

Artikelnummer: 20201906TA386 Plantpaspoort A: Ariocarpus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 45 van 386 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Ariocarpus retusus (Presa d'Guadalupe, Hildago)

De Ariocarpus retusus is een unieke en weinig aangeboden cactus. Deze cactus komt van de vindplaats ten noorden van de straat Presa d'Guadalupe. Dit is in relatief klein natuur gebied overgebleven aan de rand van de Mexicaanse stad Hildago. Deze Ariocarpus planten hebben de eigenschappen van planten die in deze populatie voorkomen. 

Ariocarpus cactussen groeien erg langzaam. De Ariocarpus retusus groeit voor een Ariocarpus soort iets sneller dan andere soorten uit dit geslacht. De kleur van de bladeren is grijsgroen. In totaal kunnen deze cactussen 10cm hoog worden met een diameter van    18-20 cm. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

De bloemen van de Ariocarpus retusus verschijnen in het najaar en hebben een intens witte kleur. Wanneer de bloemen van de Ariocarpus retusus goed bestoven zijn, begint de vruchtvorming in het voorjaar erna. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus retusus cactussen van bovenstaande vindplaats in een 5,5cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus retusus cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus retusus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus retusus cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel