Astrophytum Ornatum white line hybride

Artikelnummer: 20201906TA387 Plantpaspoort A: Astrophytum B: 202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 55 van 386 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Astrophytum Ornatum white Line hybride

De hybride van de Astrophytum ornatum heeft bovenop haar ribben een dikke witte streep. We hebben deze cactussen geselecteerd op uiterlijk en dat de witte lijnen goed zichtbaar zijn. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Astrophytum Ornatum white Line hybride cactussen in een 8,5cm pot. 

Algemene informatie Astrophytum Ornatum

Wanneer je stippels en stekels combineert krijg je deze cactus. Astrophytum Ornatum is de stekeligste in de familie. Het is ook de gemakkelijkste, minst eisende en snelst groeiende onder de Astrophytums. De witte stippels heeft deze Astrophytum niet zonder een rede. Deze beschermen de cactus tegen de volle zon en in het wild kleuren ze vaak naar lichtgrijs. Dit geeft de Astrophytum wanneer deze nog klein is camouflage en beschermd de cactus tegen herbivoren die er graag een hapje uit nemen. In de natuur komt de Astrophytum in een groot gebied in het zuiden van Mexico voor. Hier groeit deze cactus op berghellingen op een hoogte van 800 tot 2000 meter.

Zoals de meeste astrophytum soorten groeit de Astrophytum Ornatum eerst bolvormig. Wanneer deze ouder wordt stop die met in de breedte groeien en wordt die langer. Uiteindelijk kan deze Astrophytum uitgroeien tot een cactus van 90 tot 110cm hoog en 25cm tot 30cm breed.

In de zomer verschijnen er vanuit de kop van deze Astrophytum Ornatum grootte gele bloemen met een diameter van 5cm. Deze ruiken erg lekker en zijn een pracht om te zien. De Astrophytum Ornatum bloeit wel pas wanneer de plant een diameter van minimaal 11cm heeft en een leeftijd tussen de 8 en 12 jaar.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Astrophytum Ornatum white Line hybride in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: een zonnige standplaats vindt deze Astrophytum Ornatum white Line hybride cactus erg lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Astrophytum Ornatum white Line hybride beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel