Dinteranthus microspermus subs. puberulus

Artikelnummer: 20201906TA394 Plantpaspoort A: Dintheranthus B: NL-765431734 C: 430527 D: NL
Vorige Artikel 89 van 370 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 36 stuks

 Dinteranthus microspermus subs. puberulus 

De  Dinteranthus microspermus subs. puberulus is een aparte succulente plant die in de natuur voorkomt in Namibie en Zuidafrika. Hier groeit deze Dinteranthus in zanderige en gravelgrond. De  Dinteranthus microspermus subs. puberulus kan extreem goed tegen lange periodes van droogte. In de natuur valt er op de vindplaatsen van de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus enkel in de zomermaanden regen. De rest van het jaar moet de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus het doen met condens en mist die neerslaat op de plant. 

De  Dinteranthus microspermus subs. puberulus heeft veel overeenkomsten met een Lithops. Toch is het een aparte soort. De bladeren van deze Dinteranthus hebben een lichte groengrijze kleur. Wanneer de planten ouder worden krijgen ze bovenop de bladeren kleine donkere stippen. Net als bij een Lithops wisselt de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus 1x per jaar van bladeren. De oude plant splijt als het waren open en vanuit het midden groeien dan de twee nieuwe bladeren. De oudere bladeren drogen in en vallen vanzelf van de plant af. 

In de herfst gaat de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus bloeien. Tussen de twee bladeren verschijnt de bloem. Deze is felgeel van kleur en ongeveer 4cm groot. De bloemen van de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus produceren een licht zoete geur. 

Ikhebeencactus heeft mooie  Dinteranthus microspermus subs. puberulus planten voor je in een 5,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef de  Dinteranthus microspermus subs. puberulus in de lente, zomer en herfst 1x in de 6 weken water. in de winter is 1x in de 3 maanden voldoende.

Licht: De  Dinteranthus microspermus subs. puberulus houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per 6 weken van mei tot augustus cactus voeding en deze  Dinteranthus microspermus subs. puberulus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Dinteranthus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2021 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel