Avonia recurvata

Artikelnummer: 20201906TA398 Plantpaspoort A: Avonia B: NL-765431734 C: 430460 D: NL
Vorige Artikel 54 van 406 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 13 stuks

Avonia recurvata

De Avonia recurvata is een unieke plantsoort die in de natuur voorkomt in een klein gebied rondom de Zuid-Afrikaanse stad Kakamas. Hier groeit deze Avonia in een zanderig gebied tussen rotsen. De zon schijnt is erg fel in dit gebied en regen valt er erg weinig.

De Avonia recurvata heeft allemaal kleine groene bladeren. Omdat deze Avonia in erg heette gebieden met veel zonlicht groeit, zijn de bladeren bedenkt met vele witte papierachtige schubben. Deze schubben beschermen de Avonia recurvata tegen de felle zon en zorgen ervoor dat het vocht wat de plant heeft opgenomen niet verdampt. Bij de Avonia recurvata groeien deze witte schubben gebogen omhoog.

Wil je de Avonia recurvata zien bloeien moet je er erg snel bij zijn. De bloemen blijven maar enkele uur open en zijn dan uitgebloeid. De bloemen van de Avonia recurvata verschijnen bij ons in de Herfst. Uit de kop van de stengel groeien dan kleine witte bloemetjes. 

Gelukkig bestuiven de bloemen van de Avonia recurvata zichzelf. Hierdoor krijg je gemakkelijk zaden. Ikhebeencactus heeft mooie Avonia recurvata voor je die in een 5,5cm pot groeien. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Avonia recurvata in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geef. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Avonia recurvata houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in van mei tot september vindt de Avonia recurvata erg lekker.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Avonia recurvata kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel