Senecio crassissimus

Artikelnummer: 20201906TA408 A: Succulent B: NL-265765765 C: 396206 D: NL
Vorige Artikel 25 van 29 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Senecio crassissimus

De Senecio crassissimus is een mooie vetplant soort die in de natuur voorkomt in Madagaskar. Hier groeit deze Senecio in rotsachtige en zonnige gebieden. 

De Senecio crassissimus maakt allemaal stengels die tot 60 cm lang kunnen worden. Hieraan groeien haar langwerpige bladeren. Deze voelen stevig aan en de Senecio crassissimus slaat hier veel water in op. Omdat de zon op de groeiplaatsen van de Senecio crassissimus erg intens is kan ze haar bladeren licht draaien. Zo is enkel de bovenkant met het kleinste oppervlakte blootgesteld aan de zon.

Een ander voordeel hiervan is dat ze een hierdoor een mooi uiterlijk krijgt. De bladeren hebben een groengrijze kleur maar de bovenkant van de bladeren krijgt dan een prachtige paarse gloed over zich heen. De bladeren hebben ook een dunne waslaag over zich. Pas hier mee op als je de bladeren met je vingers vastpakt. Dit kan de waslaag beschadigen. 

De Senecio crassissimus kan ook gaan bloeien. Dit doet ze niet vaak. Maar als ze gaat bloeien doet ze dit meestal aan het einde van de zomer en in de herfst. uit de top van de vetplant groeit dan bloemstengel met daaraan meerdere felgele bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Senecio crassissimus vetplanten in een 10,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Senecio crassissimus in de zomer 1x per twee weken water. In de winter heeft deze vetplant minder water nodig. Geeft de cactus dan pas weer water als de aarde is uitgedroogd.

Licht: Deze Senecio crassissimus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Senecio crassissimus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze vetplant kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel