Opuntia Violacea

Artikelnummer: 6013739654608 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C:251364 D: NL
Vorige Artikel 14 van 25 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Opuntia Violacea 

De Opuntia Violacea is een prachtige bladcactus. De Opuntia Violacea komt in een groot gebied voor in het zuidoosten van Arizona, in Texas en het noorden van Sonora in Mexico. Hier groeit de Opuntia Violacea in droge grasvlaktes en rotsachtige gebieden. 

De Opuntia Violacea "Santa-rita" staat vooral bekend om haar paarse kleur. Wanneer deze Opuntia soort bij ons buiten staat in de volle zon kleuren de bladeren prachtig paars. Dit gebeurt eerst op de bovenrand van de bladeren en kleur daarna door naar de rest van het blad. Nieuwe bladerend die gemaakt worden zijn eerst nog groen.

De bloemen verschijnen in het voorjaar en het begin van de zomer. Deze zijn geel van kleur en kunnen in grote aantallen verschijnen op de bladeren. Vooral het mooie contrast van al die gele bloemen op de paarse bladeren maken deze Opuntia Violacea een echte blikvanger.

De Opuntia Violacea is een makkelijke soort die vooral in het voorjaar en zomer groeit. Dan kan ze vele nieuwe bladeren vormen in één groeiseizoen. In de winter kan deze Opuntia Violacea tegen koude temperaturen van -12. Wel is het verstandig om deze cactus dan af te dekken tegen de regen of onder een afdak te zetten. Veel vocht in combinatie met koude temperaturen is niet goed voor de Opuntia Violacea

Wanneer je de Opuntia Violacea erg koud overwintert, komt die de paarse kleur ten goede en zorgt ervoor dat ze in het voorjaar meer bloemen maakt. 

Ikhebeencactus heeft mooie Opuntia Violacea bladcactussen in een 10,5 cm pot.

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Opuntia Violacea  in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Opuntia Violacea  houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze bladcactus echt lekker en bevordert de bladgroei en bloei bij de Opuntia Violacea.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding en deze Opuntia Violacea  beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Opuntia Violacea kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel