Ferocactus hamatacanthus

Artikelnummer: 20201906TA442 Plantpaspoort A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 396206 D: NL
Vorige Artikel 27 van 28 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Hamatocactus hamatocanthus (Ferocactus hamatacanthus)

De Ferocactus hamatacanthus is een mooie cactussoort die in de natuur voorkomt in zuiden van Texas en het noorden van Mexico. Hier groeit deze cactus in droge woestijn en bergachtige gebieden. 

De Ferocactus hamatacanthus heeft een donkergroene kleur en heeft lange stekels. De middendoorn kan wel tot 15 cm lang kan worden. Het uiteinde van deze stekel is gebogen en de vorm heeft veel weg van een vishaak. De kleur van de stekels is rood tot lichtgeel. De hoeveelheid zonlicht heeft invloed op de kleur van de stekels. Wanneer deze cactus veel zonlicht krijg, wordt de rode kleur van haar stekels intenser. 

De Ferocactus hamatacanthus is een gemiddelde groeier. Eerst groeit deze cactus in een bolvorm. Later veranderd de vorm naar een zuilvorm. Uiteindelijk wordt de Ferocactus hamatacanthus 60 cm hoog en 25-30 cm breed. 

De Ferocactus hamatacanthus is een gemakkelijke bloeier wanneer ze het naar haar zin heeft bij je. De bloeitijd van deze cactus is aan het einde van de zomer. De bloemen verschijnen uit de kop van de planten. Ze kunnen tot 8 cm groot worden en hebben een intens gele kleur.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ferocactus hamatacanthus cactussen in een 10.5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: Geef de Ferocactus hamatacanthus 1x per 2 weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de rust periode is 1x per 4 weken voldoende.

Licht: De Ferocactus hamatacanthus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand cactus voeding van april tot september en dezeFerocactus hamatacanthus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel