Ferocactus Pottsii groot

Artikelnummer: 20201906TA446 A: Cactaceae B: NL-265765765 C: 401216 D: NL
Vorige Artikel 107 van 437 Volgende
€ 34,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Ferocactus Pottsii

De Ferocactus Pottsii is een mooie robuuste bolcactus. In de natuur komt deze Ferocactus voor op drie plaatsen in de Mexicaanse staten Chihuahua, Sinaloa en Sonora. Hier groeit deze cactus in droge en ruige gebieden. 

De Ferocactus Pottsii heeft een donkere groene kleur. Wanneer deze cactus ouder wordt, krijgt die een meer groengrijze kleur. De stekels hebben een lichte geelbruine kleur. De langere rechte middendoorns zijn boven aan de cactus rood van kleur. Later kleuren deze terug naar de geelbruine kleur. Wanneer deze cactus jong is, groeit ze in een bolvorm. Wanneer de cactus een diameter van ongeveer 30-40 cm heeft, gaat ze de hoogte in groeien. Uiteindelijk groeit de Ferocactus Pottsii uit tot een zuil van 90 cm hoog.

De Ferocactus Pottsii bloeit bij ons in de zomer. Om deze cactus aan het bloeien te krijgen is een echte zonnige plek nodig. Ook bloeit deze Ferocactus pas vaak bij een diameter van 15 cm of meer. De bloemen verschijnen uit de kop van de plant en hebben een felgele kleur.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ferocactus Pottsii cactussen in een 19 cm kunststof schaal

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Ferocactus Pottsii in het voorjaar en in de zomer 1x in de 2 weken water. In de herfst en winter is 1x per maand een watergift voldoende voor deze cactus. Let wel op dat de aarde geheel is uitgedroogd is voordat je weer water geeft.

Licht: De Ferocactus Pottsii houdt van lichte tot zonnige plaats. De doorns van de Ferocactus gracilis kleuren intens rood naarmate deze cactus meer licht krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ferocactus Pottsii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

 

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 19 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel