Pachyveria oviferum roseum "Pink moonstones"

Artikelnummer: 20201906TA468 Plantpaspoort A: Pachyveria B: NL-765431734 C: 251559 D: NL
Vorige Artikel 18 van 28 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)

Pachyveria oviferum roseum / graptopetalum amethystinum

De Pachyveria oviferum roseum komt in de natuur voor in een groot gebied in het noorden van Mexico. De bladeren van deze Pachyveria oviferum roseum hebben de vorm van dikke stenen. In combinatie met de roze gloed van de bladeren heeft deze vetplant de bijnaam pink moonstones gekregen. 

De kleur op haar bladeren wordt intenser wanneer je deze vetplant een zonnige plaats geeft. Hierdoor kan de Pachyveria oviferum roseum in de winter weer meer haar grijze kleur aannemen en in de zomer weer felroze zijn. De Pachyveria oviferum roseum is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze meestal aan het einde van het voorjaar en in de zomer. Vanuit het hart van de vetplant groeit een lange grijze bloemstengel. Aan deze stengel groeien vele oranje gele klokvormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Pachyveria oviferum roseum vetplanten in een 5.5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Pachyveria oviferum roseum in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Pachyphytum is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Pachyveria oviferum roseum houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de waslaag op de bladeren van deze Pachyphyveria mooier en dikker wordt. Daarnaast zorgt het ook voor een compactere groei.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Pachyveria oviferum roseum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel