Pygmaeocereus bieblii

Artikelnummer: 20201906TA475 Plantpaspoort A: Pygmaeocereus B: NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 326 van 372 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Pygmaeocereus bieblii

De Pygmaeocereus bieblii is een bijzondere cactussoort die in de natuur voorkomt 100 KM ten Noorden van de stad Huaraz in Peru. Hier groeit deze cactus in droge gebieden tussen vele kleine gebroken stenen. Omdat het er lange perioden erg droog is trekt deze cactus zich bijna geheel terug onder de grond en is ze tijdens deze perioden erg lastig te vinden in de natuur.

De Pygmaeocereus bieblii heeft een donkergroene kleur met licht gekleurde areolen. Uit deze areolen groeien kleine stevige stekels. Deze groeien opzij en de middendoorn ontbreekt vaak. De Pygmaeocereus bieblii is een erg langzame groeier en een kleinblijvende cactussoort. Uiteindelijk groeit deze cactus uit tot een diameter 6-7 cm en 10cm hoog.

De Pygmaeocereus bieblii is geen gemakkelijke bloeier. Ze houdt van een koude overwintering tussen de 0-5 graden. Dit heeft ze nodig voor haar rust en om de bloei te bevorderen. De Pygmaeocereus bieblii bloeit meestal in het voorjaar. Vanuit de kop van de cactus groeien haar grote fel witte bloemen. De bloemen verspreiden een licht zoete geur.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Pygmaeocereus bieblii cactussen in een 5,5cm pot.

De Pygmaeocereus bieblii is ook goed bestand tegen koude temperaturen en kan langdurig temperaturen van -5 tot -10 graden aan. Wel moet de cactus hiervoor in rust staan en de aarde volledig droog zijn. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   gemiddeld

Water: Geef de Pygmaeocereus bieblii in de zomer 1x per twee weken water. In de winter 1x per twee maanden een klein beetje water. 

Licht: De Pygmaeocereus bieblii cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Pygmaeocereus bieblii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met ikhebeencactus.

planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel