Dinteranthus inexpectatus

Artikelnummer: 20201906TA489 Plantpaspoort A: Dinteranthus B: NL-765431734 C: 430527 D: NL
Vorige Artikel 105 van 414 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 41 stuks

Dinteranthus inexpectatus

De Dinteranthus inexpectatus is een aparte succulente plant die in de natuur voorkomt bij het dorp Warmbad in Namibië. Hier groeit deze Dinteranthus in gravelgrond vaak ook bijna geheel bedenkt door de kleine steentjes. De Dinteranthus inexpectatus kan extreem goed tegen lange periodes van droogte. In de natuur valt er op de vindplaatsen van de Dinteranthus inexpectatus enkel in de herfst maanden regen. De rest van het jaar moet de Dinteranthus inexpectatus het doen met condens en mist die neerslaat op de plant. 

De Dinteranthus inexpectatus heeft veel overeenkomsten met een Lithops. De bladeren van deze Dinteranthus hebben een lichte groene kleur.  Net als bij een Lithops wisselt de Dinteranthus inexpectatus 1x per jaar van bladeren. De oude plant splijt als het waren open en vanuit het midden groeien dan de twee nieuwe bladeren. De oudere bladeren drogen in en vallen vanzelf van de plant af. 

In de herfst gaat de Dinteranthus inexpectatus bloeien. Tussen de twee bladeren verschijnt haar bloem. Deze is felgeel van kleur en ongeveer 4 cm groot. De bloemen van de Dinteranthus inexpectatus produceren een licht zoete geur. 

Ikhebeencactus heeft mooie Dinteranthus inexpectatus planten voor je in een 5,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef de Dinteranthus inexpectatus in de lente, zomer en herfst 1x in de 6 weken water. in de winter is 1x in de 3 maanden voldoende.

Licht: De Dinteranthus inexpectatus houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per 6 weken van mei tot augustus cactus voeding en deze Dinteranthus inexpectatus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Dinteranthus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel