Cereus peruvianus

Artikelnummer: 20201906TA498 Plantpaspoort A: Cereus B: NL-265232356 C: D: NL
Vorige Artikel 63 van 406 Volgende
€ 2,50
Het artikel is uitverkocht.

Cereus peruvianus 

De Cereus peruvianus is een prachtige zuilcactus die in de natuur voorkomt in een groot gebied in Zuid-Amerika. 

De Cereus peruvianus heeft een prachtige groen blauwe kleur en de ribben zijn duidelijk te zien. In het begin zijn het er meestal 4 tot 5 en later wanneer de cactus groter wordt krijgt die tot wel 9 ribben. Voor een cactus is de Cereus peruvianus een snel groeiende soort. Wanneer ze het bij je naar haar zin heeft en een erg zonnige en warme plek krijgt kan ze zeker 30 cm per jaar groeien. Uiteindelijk kan deze cactus uitgroeien tot 10 meter hoog met een diameter van 15-20 cm. 

De Cereus peruvianus heeft niet alleen een prachtig uiterlijk, maar kan ook erg mooi bloeien. Meestal begint deze cactus hiermee wanneer ze tussen de 2-3 meter groot is. Vanuit de zijkant van de cactus groeien haar bloemknoppen. Ze zijn wit met een roze gloed en kunnen wel 15 cm groot worden. 

Wanneer de bloemen bestoven worden, kunnen er vruchten komen. Deze zijn eetbaar en tot 5 cm groot. Ze zijn geel tot paars van kleur en hebben wit vruchtvlees. Je moet ze wel snel opeten na het plukken want na 24 uur beginnen ze al te fermenteren. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cereus peruvianus cactussen in een 5.5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Cereus peruvianus  in de groeiperiode 1x per 2 weken water. Laat de aarde wel opdrogen voordat je weer water geeft. In de winter is 1x per maand een kleine watergift voldoende.

Licht: Deze Cereus peruvianus houdt van een zonnige standplaats.

Voeding: De Cereus peruvianus  vindt voeding 1x per maand erg lekker, van mei tot september.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Cereus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel