Lophophora Williamsii caespitosa (PEYOTE CACTUS)

Artikelnummer: 20201906TA503 Plantpaspoort A: Lophophora B: NL-7654317354 C: 296273 D: NL
Vorige Artikel 16 van 46 Volgende
€ 25,00 (inclusief btw)
Voorraad 28 stuks

Lophophora williamsii caespitosa

Lophophora williamsii caespitosa is een variant van de Lophophora williamsii. Deze cactus heeft de eigenschap om veel nieuwe planten te vormen. Hierdoor krijg je in de loop der tijd een cluster met Lophophora Williamsii cactussen. 

Ikhebeencactus heeft mooie oude Lophophora williamsii caespitosa cactussen in een 8,5 cm-pot

Algemene info Lophophora Williamsii / Peyote Cactus

De Lophophora Williamsii is een stekel loze cactus met een grote ondergrondse wortel. De Lophophora Williamsii komt van oorsprong voor in Zuid-Texas en Noord-Mexico. Deze cactus wordt gegeten door inheemse volkeren bij rituelen en feesten. De inheemse volkeren eten deze cactus om zijn hallucinerende werking. De bijnaam die de Lophophora Williamsii heeft gekregen en waaronder je haar ook vaak tegenkomt, is Peyote cactus.

In het voorjaar en in de gehele zomer verschijnen er kleine roze bloemen uit de kop van deze cactus. Het roze van de bloemen wordt afgewisseld met lichte witte strepen. Wanneer deze bestoven zijn verschijnen er uit de kop van de Lophophora Williamsii kleine roze besjes met zaden. 

De Lophophora Williamsii kan er goed tegen langdurige periodes van droogte. De grootte penwortel die vaak groter is dan de cactus zelf kan heel veel water op slaan. Hier kan de Lophophora Williamsii lang mee voort. Wanneer deze cactus langdurig geen water krijgt krimpt die ineen en trekt zich wat terug in de grond. 

De Lophophora Williamsii houd van een minerale grond. Dit houdt in dat er weinig potgrond/humus is toegevoegd en veel materialen als stenen, zand, gruis of grind. Door de Lophophora Williamsii in een mineraalrijk grond mengsel te zetten ontwikkeld deze cactus een veel gezonder wortel gestel. De Lophophora Williamsii cactussen die je bij ons koopt staan natuurlijk al standaard in dit grondmengsel.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Lophophora Williamsii Peyote cactus In de zomer geregeld water. in de winter weinig tot geen. enkel water geven mocht de plant er uitgedroogd uit gaan zien. Door de penwortel kan de Lophophora Williamsii grote hoeveelheden water opslaan.

Licht: De Lophophora Williamsii houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze cactus echt lekker.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Lophophora Williamsii cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel