Senecio articulatus variegata

Artikelnummer: 20201906TA508 Plantpaspoort A: Senecio B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 12 van 17 Volgende
€ 24,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Senecio articulatus variegata

De Senecio articulatus variegata is een zeldzame en bijzondere vetplant soort. Waar de normale Senecio articulatus al een eye-catchet is, is deze variagata variant dit helemaal. 

De Senecio articulatus variegata maakt kleine stengels tot een hoogte van 10 cm. Dan vertakt de stengel veer aan de bovenkant en groeit er weer een nieuwe. Zo krijg je kleine struikjes tot een hoogte van 50 cm. De stammen hebben een groengrijze kleur. Ook is er een patroon van golvende strepen zichtbaar op de stammen. Uit de zijkanten en bovenkanten van de stammen groeien de bladeren van de Senecio articulatus variegata. Deze groeien meestal alleen op de bovenste stammen. Bij deze variegata variant hebben delen van de stammen soms een gele tekening en zijn de bladeren gekleurd. Deze kunnen donkerroze tot lichtgeel van kleur zijn. 

De Senecio articulatus variegata gaat bij ons bloeien aan het einde van de zomer en in de herfst. Vanuit de kop van de plant groeien haar witte bloemen op een kleine stengel.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Senecio articulatus variegata vetplanten in een 8,5cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

Water: in de zomer wil de Senecio articulatus variegata 1x in de 2 weken water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Senecio articulatus variegata in de winter lang in natte aarde staat kan ze slap worden of vervormd gaan groeien.

Licht: DSenecio articulatus variegata houdt van een zonnige tot lichte plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Senecio articulatus variegata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Senecio kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel