Agave Stricta

Artikelnummer: 20201906TA516
Vorige Artikel 25 van 420 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Agave Stricta

De Agave stricta is een mooie Agave soort die in de Tehuacan vallei in Mexico. Hier groeit deze Agave op droge vlaktes en op lage berghellingen. 

De Agave stricta maar lange dunne stengels. Deze zijn donkergroen van kleur en voelen ruw aan. Aan het uiteinde van de stengels groeien de donkerbruine scherpe stekels. Wanneer de planten nog jong zijn hebben ze nog enkele stengels. Maar wanneer de  Agave stricta op leeftijd is kan deze uitgroeien tot een plant van 30-100 cm in diameter met meer dan 100 bladeren. De vorm van de  Agave stricta veranderd dan ook naar een bolvorm omdat oudere bladeren plaats moeten maken voor nieuwe groeien deze naar onderen.

Net als elke andere Agave plant maakt de Agave stricta aan het einde van haar leven een grote bloemstengel. Deze kan tot 2 meter hoog worden. Aan de bloemstengel groeien trossen met groengele bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Agave stricta planten uitgezocht die in een 10.5 cm-pot staan.

Wanneer deze Agave in een totaal droge grond overwintert, kan de Agave Stricta temperaturen verdragen tot -4°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Agave Stricta in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Agave is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Agave Stricta houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat deze cactus een mooie blauwe kleur krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave Stricta beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel