Drimiopsis maculata

Artikelnummer: 20201906TA532 Plantpaspoort A: Drimiopsis NL-825103363 C: D: NL
Vorige Artikel 100 van 386 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Drimiopsis maculata

De Drimiopsis maculata is een aparte caudex soort die in de natuur voorkomt in Swaziland in Zuid-Afrika. Hier groeit deze plant in rotsachtig en droge gebieden vaak tussen lang gras in.

De Drimiopsis maculata bestaat uit twee delen. En ondergrondse knol, die heeft wat weg van een rode ui. Hier kan ze veel water in opslaan om zo een lange periode van droogte door te komen.

Uit de knollen groeien de bladeren van de Drimiopsis maculata. Deze beginnen met een langwerpige bruin rode steel. Aan het einde hiervan zitten haar groene bladeren met donkere vlekken erop. De randen van de bladeren hebben een licht golvend patroon. 

De Drimiopsis maculata is een makkelijke bloeier. Meestal doet ze dit bij ons in het voorjaar. Uit de knol groeit dan een lange bloemstengel met daaraan vele kleine groengele bloemetjes.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Drimiopsis maculata planten in een 5,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Drimiopsis maculata in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Drimiopsis maculata lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: de Drimiopsis maculata houdt van een zonnige tot lichte plaats. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Drimiopsis maculata.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel