Echinocereus pulchellus

Artikelnummer: 20201906TA541 Plantpaspoort A: Echinocereus B: IT-09-6027 C: AR-2002 D:IT
Vorige Artikel 138 van 403 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 12 stuks

Echinocereus pulchellus

De Echinocereus pulchellus is een mooie cactussoort die in de natuur in het noorden van Mexico. Hier groeit deze cactus in droge zanderige en rotsachtige gebieden.

De Echinocereus pulchellus heeft een donkergroene kleur en langs haar ribben groeien vele kleine lichtgekleurde stekels uit haar areolen. Deze Echinocereus is een soort die ervan houdt om vele zijscheuten te maken. Zo krijg je door de jaren heen een mooi groot cluster van deze cactus. Deze Echinocereus maakt ook een dikke ondergrondse penwortel die ze gebruikt om veel water in op te slaan. Zo kan ze een lange periode van droogte doorkomen. 

De Echinocereus pulchellus is een cactus die makkelijk bloeit. Dit doet ze bij ons in het voorjaar. Vanuit de zijkanten van de cactus verschijnen haar mooie felrozebloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus pulchellus cactussen in een 6,5cm kweekpot.

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinocereus pulchellus voor een korte tijd temperaturen verdragen tot -10°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Echinocereus pulchellus in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: DeEchinocereus pulchellus houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus pulchellus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel