Puna bonnieae f. inermis (Maihueniopsis bonnieae cv. Inermis)

Artikelnummer: 20201906TA548 Plantpaspoort A: Puna B: NL-265765765 C: 396202 D: NL
Vorige Artikel 21 van 21
€ 12,00 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Puna bonnieae f. inermis (Maihueniopsis bonnieae cv. Inermis)

De Puna bonnieae f. inermis is een bijzondere dwergcactus die je niet vaak tegenkomt. Deze cactus komt niet in de natuur voor maar is ontstaan door veredeling in de cultuur. In de natuur groeit de Puna bonnieae in barre omstandigheden op hoogtes van wel 2000 meter tussen rotsachtige grond. Ze zon is hier intens en er valt weinig regen. De Puna bonnieae heeft zich goed aangepast aan deze omstandigheden. Ze heeft een dikke penwortel waarin ze veel water kan opslaan. Zo komt ze lange perioden zonder regen door. Ook trekt deze cactus zich bijna tot geheel terug in de aarde tijdens een droge periode. Zo blijft de cactus iets koeler en is er minder oppervlakte wat bloot wordt gesteld aan de zon. Dit laatste zorgt voor minder verdamping van vocht uit de cactus. Deze eigenschappen zijn ook nog bij de Puna bonnieae f. inermis aanwezig. Het enige wat anders bij deze variant is dat deze cactus bijna tot geen stekels heeft. De Puna bonnieae is een trage groeier. Deze cactus maakt allemaal kleine ronde bollen. Uiteindelijk groeit de Puna bonnieae uit tot een klein cluster van 12-15 cm in doorsnede. 

Wanneer de Puna bonnieae f. inermis het naar haar zin heeft kan ze gaan bloeien. De bloei van de Puna bonnieae f. inermis is echt prachtig. Uit de kleine bollen van deze cactus komen grotere 5-6 cm roze-witte bloemen. De laatste dag dat ze gaan bloeien verkleuren de bloemen vaak naar lichtgeel toe. De Puna bonnieae kan gaan bloeien als ze het naar haar zin heeft bij je. Bloeit je plant na jaren niet? Dan kan het helpen om haar koud en licht te laten overwinteren, in het voorjaar op een zonnige plek te zetten en de eerste keer water te geven met ijskoud water. In de natuur is het eerste water wat ze krijgen in het voorjaar vaak ook koud door smeltwater uit de bergen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Puna bonnieae f. inermis planten in een 6 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Puna bonnieae f. inermis van mei tot september 1x per twee weken water. Van oktober tot april is 1x per maand voldoende. Geeft altijd pas water als de aarde volledig is uitgedroogd.

Licht: De Puna bonnieae f. inermis houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Puna bonnieae f. inermis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Puna bonnieae kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

 Planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel