Scilla saturata (Ledebouria cooperi)

Artikelnummer: 20201906TA549 Plantpaspoort A: Scilla B: NL-765431734 C: 206872 D: NL
Vorige Artikel 359 van 403 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)

Scilla saturata (Ledebouria cooperi)

De Scilla saturata is een mooie caudex soort die niet mag ontbreken in je verzameling. Het is een erg gemakkelijk plant met een uniek uiterlijk. In de natuur komt de Scilla saturata voor in het Orange free state gebied in Zuid-Afrika. Hier groeit de Scilla saturata in zanderige en rotsachtige gebieden waar geregeld regen valt in de zomer.

De Scilla saturata heeft een caudex waarin ze water op kan slaan voor een lange droge periode. Meestal is deze caudex bedenkt door ingedroogde bladeren. Net als bij andere bollensoorten splits de caudex van de Scilla Socialis zich geregeld. Hierdoor krijg je mooie groepjes met Scilla saturata planten.

De bovenkant van bladeren van de Scilla saturata hebben een fris groene kleur met donkere groene stippen erop. Bij veel zonlicht kunnen deze stippen groen-rood kleuren. Dit geeft de Scilla saturata haar karakteristieke uiterlijk.

In het voorjaar en de zomer vormt de Scilla saturata haar bloemen. Vanuit het hart van de plant groeit een bloemstengel met daaraan allemaal belvormige groen paarse bloemetjes.

Ikhebeencactus heeft mooie Scilla Socialis caudex planten voor je in een 10,5 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  Gemiddeld

Water: Geef de Scilla saturata in de zomer 1x in de 2 weken water. In de winter is 1x in de 1 tot 2 maanden voldoende. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Scilla saturata een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Scilla saturata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel