Austrocylindropuntia vestita f. cristata

Artikelnummer: 20201906TA553 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 63 van 420 Volgende
€ 3,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Austrocylindropuntia vestita f. cristata

De Austrocylindropuntia vestita f. cristata is een mooie cactussoort met een bijzondere groei. De normale Austrocylindropuntia vestita f. cristata maakt langwerpige cilindervormige stengels. Deze cristaat vorm groeit net even anders. Ze groeit in kammen die een golvend patroon maken. Iedere plant groeit ook net weer even anders. Dit maakt ze echt uniek.

De Austrocylindropuntia vestita f. cristata heeft een aaibaar uiterlijk. Maar laat je daar niet door voor de gek houden. Tussen de  witte haren zitten ook scherpe witte dunne stekels. Het plantenlichaam heeft een donkere groene kleur. Maar kan in de zomer door fel zonlicht ook geheel naar paars kleuren. De wol heeft deze cactus niet alleen voor haar uiterlijk. In de natuur waar de Austrocylindropuntia vestita groeit kan de temperatuur in de nacht flink afkoelen. De wol laag zorgt er dan voor dat de cactus beschermt tegen de lagere temperaturen.

De Austrocylindropuntia vestita f. cristata is een cactus die eigenlijk zelden tot nooit bloeit. Maar mocht je een keer geluk hebben dan krijgt deze cactus felrode bloemen die uit de zijkanten van de cactus groeien. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Austrocylindropuntia vestita f. cristata cactussen in een 8,5 cm-pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Austrocylindropuntia vestita f. cristata in de zomer 1x in de 2 weken water en in de winter 1x per maand water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Austrocylindropuntia vestita f. cristata houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Austrocylindropuntia vestita f. cristata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel