Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos

Artikelnummer: 20201906TA577 Plantpaspoort A: Eulychnia B: IT-09-6027 C: AR-2002 D:IT
Vorige Artikel 7 van 17 Volgende
€ 18,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos 

De Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos is een bijzondere cactussoort die je niet vaak tegenkomt. Deze cactussoort is ontstaan uit veredeling. De normale Eulychnia castanea is een zuilcactus die in de natuur voorkomt op berghellingen in Chili. 

Het monstuose gen in de cactus zorgt ervoor dat de plant willekeurige groeivormen gaat maken. Dit uit zich bij deze cactus in bobbels die over elkaar heen groeien. Hierdoor krijg je unieke planten waarbij er geen twee hetzelfde zijn. Af en toe zie je ook een rij met stekels. Dit komt door de vatispiralis vorm. Hierdoor wil de cactus willekeurig overgaan naar een spiraal vorm. 

De Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos is een cactus die niet vaak bloeit. Ze moet het vooral hebben van haar looks. Gaat ze wel bloeien dan zie je vanuit de zijkant van de cactus knoppen verschijnen. De bloemen zijn wit en hebben een licht zoete geur. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos cactussen in een 10,5 cm pot. 

 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos  in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x in de maand water. Belangrijk bij deze Haworthia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos  houdt van een lichte half schaduw plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Eulychnia castanea cv. varispiralis monstruos  beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel