Argyroderma delaetii

Artikelnummer: 20201906TA592 Plantpaspoort A: Argyroderma B: NL-765431734 C: 557626 D: NL
Vorige Artikel 39 van 411 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Argyroderma delaetii

De Argyroderma delaetii is een bijzondere planten soort die je niet elke dag tegenkomt. In de natuur groeit deze Argyroderma Knersvlakte in Zuid-Afrika. Hier groet deze plant tussen quarts stenen op uitgestrekte velden. 

De Argyroderma delaetii heeft een mooie grijsblauwe kleur. De plant bestaat uit twee bladeren die licht omweidt groeien. 1x per jaar wisselt de plant haar bladeren en krijgt ze een nieuwe set. Meestal is dit in het voorjaar bij ons. De oude bladeren beginnen eerst licht te schrompelen en drogen daarna geheel in. Uit het hart van de plant groeien dan twee nieuwe bladeren. Deze cyclus herhaalt zich elk jaar. 

De Argyroderma delaetii is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze in de herfst. De bloem verschijnt dan op een kleine steel tussen de bladeren in. De bloemen kunnen wel 5 cm groot worden. De gehele plant verdwijnt er dan onder. De bloemkleur is bij deze soort variabel en vaak een verrassing. De bloemen kunnen de kleuren wit, rood, geel, roze en paars hebben.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Argyroderma delaetii planten in een 5,5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Argyroderma delaetii in het voorjaar, herfst en zomer 1x in de maand water. In de winter 1x in de twee maanden. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Argyroderma delaetii lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: de Argyroderma delaetii houd van een zonnige tot lichte plaats. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Argyroderma delaetii.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel