Aloe peglerae

Artikelnummer: 20201906TA613 Plantpaspoort A: Aloe B: IT-09-6027 C: AR-2002 D:IT
Vorige Artikel 30 van 386 Volgende
€ 4,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 stuks

Aloe peglerae

De Aloe peglerae is een mooie vetplant soort die in de natuur voorkomt in het Magalies gebergte in Zuid-Afrika. Hier groeit deze Aloe op zonnige rotshellingen. 

De bladeren van de Aloe peglerae hebben een prachtige blauwgrijze kleur. Bij jonge planten hebben de stekels lang de randen van de bladeren een lichte kleur. Later worden deze roodbruin van kleur. Wanneer de planten jong zijn groeien de bladeren eerst in paren tegenover elkaar. Later gaan deze wijder groeien en krijg je een mooie rozet vorm. De Aloe peglerae is een gemiddelde groeien en blijft compact. Na vele jaren kan deze plant uitgroeien tot een rozet van 30-40 cm hoog en breed.

De Aloe peglerae is een gemakkelijke bloeier. Dit doet ze voornamelijk aan het einde van de zomer en in de herfst. Uit de rozet verschijnt dan een bloemstengel met daaraan vele oranje rode klokvormige bloemen. In de natuur worden deze bloemen bestoven door kleine vogels, bijen en de wind. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aloe peglerae vetplanten in een 6,5 cm-pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aloe peglerae in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Aloe peglerae houdt van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer deze Aloë voldoende licht heeft, worden haar kleuren extra mooi.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aloe peglerae beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel