Astrophytum coahuilense

Artikelnummer: 20201906TA633 Plantpaspoort A: Cactaceae B NL-187122636 C: D: NL
Vorige Artikel 55 van 411 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Astrophytum coahuilense

De Astrophytum coahuilense is een mooie doornloze en zachte cactus die in de natuur voorkomt in een klein gebied in de Mexicaanse staten Durango en Couhuila. Hier groeit deze cactus in droogbos gebieden en rotsachtige heuvels. 

De Astrophytum coahuilense heeft veel weg van de Astrophytum Myriostigma. Maar verschillen toch op enkele kleine punten. De Astrophytum coahuilense heeft vaak meer witte stippen en deze zijn veel wolliger. Net als bij de Astrophytum Capricoryne. De Astrophytum coahuilense is een langzaam groeiende cactussoort die vijf ribben maakt. Ook bestaan er varianten met 4 en 3 ribben. Deze cactus groeit eerst in een bolvorm, maar groeit wanneer deze ouder wordt naar een kleine zuilvorm. 

De Astrophytum coahuilense is een gemakkelijke bloeier. De bloemen groeien uit de kop van de cactus en hebben een fel gele kleur met rode rand. Wanneer het een zonnig voorjaar en zomer is bloeit deze cactus vaak meerdere keren. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Astrophytum coahuilense cactussen in een 6,5 cm pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Astrophytum coahuilense temperaturen verdragen tot -8°C

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Astrophytum coahuilense in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft.

Licht: Geef de Astrophytum coahuilense een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactusvoeding en deze Astrophytum coahuilense beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel