Aeonium canariense var. virgineum

Artikelnummer: 20201906TA635 Plantpaspoort A: Aeonium B: NL-765431734 C: 36213 D: NL
Vorige Artikel 12 van 386 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 16 stuks

Aeonium canariense var. virgineum

De Aeonium canariense var. virgineum is een mooie frisgroene Aeonium soort die in de natuur voorkomt op het eiland Tenerife. Hier groeit deze vetplant tussen spleten in rotshellingen.

De bladeren van deze Aeonium hebben een frisgroene kleur. De bladeren zijn vrij dun, langwerpig gevormd met een puntig einde. De bladeren groeien in een rozet vorm en de uiteinde groeien omhoog. 

De Aeonium canariense var. virgineum kan door de jaren heen rozetten maken van 20-25 cm in diameter en groeit uit tot een kleine struik van 80 cm hoog. Onze planten zijn nog jonge rozetten. Wanneer deze gaan groeien vormt er onder de rozet een stam. Hieruit kunnen ook meerdere vertakkingen gaan groeien. 

De bloemen van de Aeonium canariense var. virgineum zijn geel van kleur. Wanneer deze vetplant gaat bloeien veranderd een rozet van de plant in een bloemstengel met daaraan allemaal kleine gele bloemetjes. De Aeonium canariense var. virgineum gaat vaak pas bloeien wanneer de plant veel ouderen rozetten heeft. Een hele warme zomer kunnen er ook voor zorgen dat de Aeonium canariense var. virgineum bij ons gaat bloeien.

Ikhebeencactus heeft mooie Aeonium canariense var. virgineum planten voor je in een 8,5 cm pot. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef de Aeonium canariense var. virgineum in de zomer geregeld water. in de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Aeonium canariense var. virgineum een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactus voeding) en deze Aeonium canariense var. virgineum beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over deze Aeonium kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel