Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii

Artikelnummer: 20201906TA665
Artikel 116 van 358
€ 6,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii

De Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii is een mooie en stekelige cactussoort. In de natuur komt deze cactus voor in de Sonora woestijn in de Verenigde Staten

De Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii heeft een frisgroene kleur. Uit haar ribben groeien de vele stekels die deze cactus heeft. De stekels hebben een bruine tot gele kleur. De Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii is een gemiddelde groeier en groeit uiteindelijk uit tot een formaat van 20 cm hoog en 8 cm in diameter. Na verloop van tijd als de individuele planten ouder worden gaan ze zijscheuten maken. Zo vormen ze kleine lusters met cactussen.

De Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii gaat bij ons bloeien in het voorjaar. Een koude overwintering kan bij deze soort helpen om de bloei te bevorderen. Boven op de kop van de cactus verschijnt eerst een klein grijswit pluisje tussen de stekels. Later groeit deze uit tot een mooie intens paarse bloem met een groene stempel.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii cactussen in een 7 cm-pot.

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii temperaturen verdragen tot -15°C

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Echinocereus fasciculatus var. boyce-thompsonii beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 7 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel