BUDGETPRIKKER

Euphorbia enopla "Budget prikker"

Artikelnummer: Budget0007 Plantpaspoort A: Avonia B: NL-765431734 C: 144126 D:NL
Vorige Artikel 3 van 24 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)
Voorraad 11 stuks

Euphorbia Enopla

Euphorbia Enopla is een prachtige Euphorbia met prachtige lange rood paarse stekels die aan de intens groengekleurde stengels groeien. De Euphorbia Enopla lijkt erg op een cactus. Toch is het een succulent en valt die onder de familie wolfsmelkachtige. Wanneer de Euphorbia Enopla een wondje krijgt komt er wit sap uit. Vermijd contact met dit sap omdat het irriteren voor je huid en ogen is.

De Euphorbia Enopla vertakt vaak. Hierdoor groeit deze Euphorbia uiteindelijk uit tot een struik van 30-80 cm hoog. Net als de haren bij mensen worden de stekels wanneer deze Euphorbia ouder wordt grijs. Dit gebeurt alleen bij de oude stekels die onderop de plant groeien. De nieuwe stekels bovenop houden hun prachtige kleur. De bloemen van de Euphorbia Enopla verschijnen uit de punt van de stekels en zijn geel van kleur.

In de natuur komt de Euphorbia Enopla voor in het westen van Afrika. Het is een gemakkelijke groeier en bloeier die verder weinig eisen stelt. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie planten van de Euphorbia Enopla in een 8.5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef deze Euphorbia Enopla in de zomer 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Euphorbia Enopla houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Euphorbia Enopla

beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel