Ariocarpus retusus var. minimus El Ranchito Casilas

Artikelnummer: 20201906TA700 Plantpaspoort A: Ariocarpus : NL-202032809 C: D: NL
Vorige Artikel 34 van 400 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Ariocarpus retusus var. minimus El Ranchito Casilas

De Ariocarpus retusus var. minimus is een kleinblijvende vorm van de Ariocarpus retusus. Deze groeivorm komt voor in Mexico bij de paardenranch Casilas. 

Ariocarpus cactussen groeien erg langzaam. De Ariocarpus retusus var. minimus groeit voor een Ariocarpus soort iets sneller dan andere soorten uit dit geslacht. De kleur van de bladeren is grijsgroen. In totaal kunnen deze cactussen 5 cm hoog worden met een diameter van 8-10 cm. Het grootste gedeelte van deze cactus bevindt zich onder de grond. Deze Ariocarpus heeft een grote penwortel waarin hij veel water kan opslaan. Zo komt deze cactus lange periodes zonder water door.

De bloemen van de Ariocarpus retusus var. minimus verschijnen in het najaar en hebben een intens witte kleur. Wanneer de bloemen van deze cactus goed bestoven zijn, begint de vruchtvorming in het voorjaar erna. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Ariocarpus retusus var. minimus cactussen van bovenstaande vindplaats in een 5,5cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  gemiddeld

Water: Geef de Ariocarpus retusus var. minimus cactus in de zomer 1x in de 2 weken. In de winter 1x per 2 maanden. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Ariocarpus retusus var. minimus cactus houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Ariocarpus retusus var. minimus cactus beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

D

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel