BUDGETPRIKKER

Albuca spiralis mini "Budget prikker special"

Artikelnummer: Budget0016 Plantpaspoort A: Albuca B: NL-765431734 C: 142852 D: NL
Vorige Artikel 20 van 400 Volgende
€ 3,00 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Albuca spiralis mini "Budget prikker special"

 

De Albuca Spiralis is een mooie caudexplant die in de natuur voorkomt in een groot gebied in Zuid-Afrika. Hier groeit de Albuca Spiralis in droge grasgebieden. Omdat de bladeren van de Albuca Spiralis zelf ook iets weg hebben van grassprieten is deze caudex lastig te vinden in de natuur.

In de natuur zijn de bladeren van de Albuca Spiralis niet zo gekruld. Dit krullen is ontstaan door veredeling van geselecteerde planten. Dit leidde tot deze mooie Albuca Spiralis planten met gekrulde bladeren.

De Albuca Spiralis is een wintergroeier en heeft bij ons in de zomer haar rustperiode. Het is namelijk belangrijk dat je in de verzorging meegaat in het biologische ritme van de plant. In de herfst ontstaan de eerste groene punten uit de caudex. Hiermee geeft de Albuca Spiralis aan dat haar groeiseizoen gestart is. Vanaf dit moment kun je de caudex weer water geven. Het groeiseizoen loopt tot het einde van het voorjaar. Dan gaat de Albuca Spiralis in rust en sterven haar mooie groene gekrulde bladeren af. In de rust periode is het belangrijk dat je deze caudexplant absoluut geen water geeft.

Wanneer het groeiseizoen van de Albuca Spiralis op zijn eind loopt verschijnen aan het eind van de winter de bloemen. Uit het hart van de caudex groeit een bloemstengel met daaraan allemaal gele klokvormige bloemen.

Ikhebeencactus heeft mooie Albuca Spiralis Caudex planten voor je in een 5,5 cm-pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: gemiddeld

Water: Geef de Albuca Spiralis in haar groeiseizoen 1x in de 2 weken water. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Wanneer de Albuca Spiralis in rust gaat, hoef je deze caudex geen water te geven totdat ze weer begint te groeien.

Licht: Geef de Albuca Spiralis een zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand in het groeiseizoen (cactusvoeding) en deze Albuca Spiralis beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel