Echidnopsis dammanniana

Artikelnummer: 20201906TA714 Plantpaspoort A: Echidnopsis B: IT-09-6027 C: AR-2004 D: IT
Vorige Artikel 107 van 400 Volgende
€ 6,95 (inclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Echidnopsis dammanniana

De Echidnopsis dammanniana is een bijzondere aasbloem soort die je niet vaak tegenkomt. In de natuur groeit de Echidnopsis dammanniana in Somalië, Kenia en Ethiopië. Hier groeit deze plant tussen rotsen op vlaktes en heuvel tot een hoogte van 2300 meter.

De Echidnopsis dammanniana maakt kleine vlezige stengels die een donkergroene tot bruingroene kleur hebben. De stengels hebben vele kleine afgeronde ruitvormige tuberkels wat deze Echidnopsis dammanniana haar unieke uiterlijk geeft. De Echidnopsis dammanniana vormt na verloop van tijd mooie clusters. Uit de hoofdstammen groeien weer nieuwe zijstammen die na verloop van tijd ook weer vertakken. 

Wanneer deze Echidnopsis het naar haar zin heeft, gaat ze meestal aan het einde van de zomer bloeien. Het is een gemakkelijke bloeier. De bloemen groeien uit de toppen van de stengels en hebben een oranje rode kleur met een gele ring in het midden.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Echidnopsis dammanniana planten in een 6,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Echidnopsis dammanniana in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Echidnopsis dammanniana houdt van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer deze cactus voldoende licht heeft, worden haar kleuren extra mooi.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Echidnopsis dammanniana beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2022 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel