Opuntia zebrina f. reticulata

Artikelnummer: 20201906TA719 Plantpaspoort A: Opuntia B: IT-09-6027 C: AR-2004 D: IT
Vorige Artikel 6 van 27 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 11 stuks

Opuntia zebrina f. reticulata

De Opuntia zebrina f. reticulata is een aparte cactus met een bijzondere groeivorm. Deze cactus kom je niet in de natuur tegen. Ze is ontstaan uit veredeling in een kwekerij. 

De Opuntia zebrina f. reticulata wordt ook wel eens de Cobra-cactus genoemd. Dit komt door de unieke groeilijnen op haar bladeren. Deze hebben soms de patronen van een cobra huid. De Opuntia zebrina f. reticulata heeft een donkergroene kleur en maakt kleine donkergroene bladeren. De bladeren hebben vooral bovenop kleine lichtbruine tot donkerbruine stekels. De groeilijnen bepalen ook de vorm van haar bladeren. Meestal hebben ze een ovale vorm maar ze kunnen ook vele andere willekeurige vormen krijgen. Hierdoor heeft elke plant weer een ander uiterlijk. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Opuntia zebrina f. reticulata cactussen in een 6,5 cm-pot. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Opuntia zebrina f. reticulata temperaturen verdragen tot -5 °C.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk/gemiddeld

Geef de Opuntia zebrina f. reticulata in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Opuntia zebrina f. reticulata houdt van een lichte tot zonnige plaats. 

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Opuntia zebrina f. reticulata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 6,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel