BUDGETPRIKKER

Pachypodium Lamerei " Madagaskar Palm "budget prikker special"

Artikelnummer: 20201906TA87 Plantpaspoort A: Pachypodium B: NL-265765765 C: 503995 D: NL
Vorige Artikel 4 van 21 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 13 stuks

Pachypodium Lamerei

De Pachypodium Lamerei komt in de natuur voor in het zuiden Madagascar. Hier kan die uitgroeien tot flinke bomen van maar liefst 6 meter hoog. Als bijnaam heeft deze succulent daarom de naam Madagaskar palm gekregen. Bij ons in Nederland zijn de omstandigheden anders dan in Madagaskar en zal deze Pachypodium er tientallen jaren over doen om deze hoogte te bereiken.

Wanneer de Pachypodium Lamerei groter wordt, wordt die stekelige stam van de plant ook dikker. In de stam slaat de Pachypodium haar water op. Pachypodium betekent in het Latijns dikvoet. Vanuit de kop van de plant groeien groene bladeren. Deze blijven enkele maanden aan de plant zitten voordat ze verschrompelen en afvallen. Wees niet ongerust als ineens de onderste bladeren verschrompelen. Dit hoort en vaak heeft deze Pachypodium alweer genoeg nieuwe verse bladeren gevormd waardoor het niet eens opvalt dat die er een paar mist.

Wat oudere planten die tussen de 80 en 100cm groot zijn kunnen gaan bloeien. Dit doen deze Pachypodiums in Nederland wanneer er een langere warme periode in de zomer is en de plant goed aan de groei is. De bloemen van de Pachypodium Lamerei zijn geel van kleur en verschijnen aan de kop van de plant tussen de bladeren.  

Heb jij altijd al een zo'n mooie Madagaskar palm van kleins af aan op willen op laten groeien? Of al je op het schattige uiterlijk van deze kleine Pachypodium? Dan is deze plant echt iets voor jou. Ikhebeencactus heeft voor jou mooie planten van de Pachypodium Lamerei in een 8,5 cm-pot staan. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk

Water: Geef deze Pachypodium Lamerei in de zomer 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Pachypodium Lamerei houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Pachypodium Lamerei beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel