BUDGETPRIKKER

Astrophytum Myriostigma cluster "Budget prikker"

Artikelnummer: Budget0009
Artikel 44 van 358
€ 3,00 (inclusief btw)
Voorraad 48 stuks

Astrophytum Myriostigma

Astrophytum Myriostigma is een stekelloze cactus die bedekt is met allemaal hele kleine witte stipjes. Door zijn uiterlijk heeft deze plant de bijnaam Bisshopsmuts gekregen. De Astrophytum Myriostigma komt voor in de hooglanden van centraal en noord Mexico. Daar groeit deze Astrophytum cactus op heuvel vlaktes en op steppe gebied. Wanneer deze cactus nog jong is, blijft, is die in de natuur lastig te vinden. Dan verstopt die zich onder andere begroeiing of onder verdort gras soorten. Op latere leeftijd groeit de Astrophytum Myriostigma daar bovenuit. Deze cactus kan namelijk op latere leeftijd flinke afmetingen krijgen en veranderd dan bovendien van groeivorm. In het begin groeit de Astrophytum Myriostigma als een bolcactus. Later groeit die de hoogte in wanneer hij als bolcactus een diameter van 12 tot 15cm heeft bereikt. Dan kan de Astrophytum Myriostigma uitgroeien tot een cactus van wel 150cm hoog bij een doorsnede van 15-20 cm. Dit duurt echter wel enkele decennia want het is geen snelle groeier.

In het voorjaar en in de zomer op warme dagen krijg de Astrophytum Myriostigma felle gele bloemen die uit de kop van de cactus verschijnen. De Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Astrophytum Myriostigma clusters in een 5,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   makkelijk/gemiddeld

Water: Geef de Astrophytum Myriostigma in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: Deze Astrophytum Myriostigma kan je het beste een zonnige tot lichte plaats geven.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Astrophytum Myriostigma beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel