BUDGETPRIKKER

Euphorbia Stellata "Budget prikker special"

Artikelnummer: Budget0016 Plantpaspoort A: Euphorbia B: NL-765431434 C: 4658741 D: NL
Vorige Artikel 13 van 21 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 42 stuks

Euphorbia Stellata Caudex

Het geslacht Euphorbia is er in veel verschillende soorten en vormen. Daaronder zijn er ook een aantal Euphorbia planten die een caudex vormen zoals de Euphorbia Stellata. In de natuur is de Euphorbia Stellata te vinden in Zuid-Afrika in gebieden rondom de stad Port Elizabeth en het dorp Peddie.

Wat deze Euphorbia zo uniek maakt zijn de tentakels die van boven uit de caudex groeien. De tentakels van de Euphorbia Stellata kunnen wel 15 cm lang worden en 1,5 cm breed. De randen hebben kleine bruine stekels. In de winter en het voorjaar kunnen er tussen de stekels kleine gele bloemen komen. Deze bloemen geven de tentakels een mooie gele rand.

Door haar caudex is deze Euphorbia Stellata goed bestand tegen lange perioden van droogte. De caudex functioneert als een natuurlijke wateropslag. In de natuur zit de caudex van de Euphorbia Stellata bijna geheel onder de grond.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Euphorbia Stellata planten in een 5,5 cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Makkelijk

 Water: Geef de Euphorbia Stellata in het voorjaar, zomer en de herfst 1x per twee weken water. In de winter is 1x in de maand voldoende. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft. Wanneer de Euphorbia Stellata lang in natte aarde staat kan die gaan rotten.

Licht: de Euphorbia Stellata houdt van een zonnige tot lichte plaats. Hoe zonniger de standplaats hoe mooier de nieuwe bladeren van de Euphorbia Stellata groeien. 

Voeding: 1x in mei en 1x in augustus cactus voeding is voldoende voor de Euphorbia Stellata.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel