Cylindropuntia tunicata

Artikelnummer: 20201906TA769 Plantpaspoort A: Cylndropuntia B: NL-765431734 C: 5276 D: NL
Artikel 87 van 358
€ 3,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Cylindropuntia tunicata

De Cylindropuntia tunicata is een Opuntia soort die cilindervormige bladeren maakt. Deze Opuntia komt in de natuur voor in de Chihuahuan woestijn in Texas en het noorden van Mexico.

Het plantenlichaam van de Cylindropuntia tunicata is dondergroen van kleur. De stekels hebben een lichte bruingrijze kleur. De Cylindropuntia tunicata vertakt flink en groeit struikvormig. Deze Opuntia is geen gemakkelijke bloeier. Een koude overwintering kan hierbij helpen. De bloeiperiode is aan het einde van het voorjaar. Uit de bovenste bladdelen groeien haar 3 cm grote groengele bloemen. 

Wanneer deze cactus in een totaal droge grond overwintert, kan de Cylindropuntia tunicata temperaturen verdragen tot -12 °C. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Cylindropuntia tunicata cactussen in een 5,5 cm pot. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Cylindropuntia tunicata in de zomer 1x in de 3 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Cylindropuntia tunicata houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht geeft de tanden op de bladeren een mooie paarse kleur.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Cylindropuntia tunicata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2024 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel