Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata

Artikelnummer: 20201906TA776 Plantpaspoort A: Agave B: NL-215834275 C: 113805 D: NL
Vorige Artikel 12 van 406 Volgende
€ 12,00 (inclusief btw)
Voorraad 27 stuks

Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata / Agave isthmensis Orhi Razin Shirifukuri

De Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata is een mooie dwergagave. Deze hybride komt niet uit de natuur maar is door veredeling in een kwekerij in Japan tot stand gekomen. De Agave potatorum cv. Shoji-Raijin wordt vaak niet groter dan 12 cm in diameter.

De bladeren van de AAgave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata hebben een mooie vorm. De randen zijn groen van kleur en in het midden is er een dikke wit gekleurde streep zichtbaar. Deze witte streep wordt veroorzaakt door het ontbreken van bladgroenkorrels. De bladeren groeien compact en hebben één centrale stekel en meerdere kleinere stekels ernaast. De stekels zijn donkerbruin van kleur. Wanneer de Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata een diameter van 5-6 cm heeft, gaat ze zich vaak vermeerderen door nieuwe zijscheuten te vormen. Deze groeien uit de zijkant van de hoofdplant. Zo krijg je mooie clusters van deze mooie agave.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie De Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata planten in een 8,5 cm-pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Agave is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat deze agave een mooie blauwe kleur krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de agave kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Deze Agave wordt onder vele namen aangeboden. De twee bekendste zijn: De Agave potatorum cv. Ouhi-Raijin variegata en de Agave isthmensis Orhi Razin Shirifukuri

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel