Agave marmorata

Artikelnummer: 20201906TA784 Plantpaspoort A: Agave B: NL265765765 C: D: NL
Vorige Artikel 27 van 409 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Agave marmorata

De Agave marmorata is een mooie plant die in natuur voorkomt in Mexico. Hier groeit deze Agave in het gebied rondom de Mexicaanse stad Oaxaca. Hier groeit deze Agave in droge zonnige en rotsachtige gebieden. 

De Agave marmorata maakt lange blauwgroen gekleurde bladeren. De bladeren van deze Agave hebben een langwerpige driehoek vorm en groeien ligt naar boven. De randen van de bladeren zijn bedekt met allemaal dikke bruine stekels. Op de punt van het blad bevindt zich de langere en bredere hoofdstekel van de Agave. 

De Agave marmorata is een makkelijke Agave soort die het in het voorjaar, zomer en najaar ook goed buiten doet. Deze Agave is niet winterhard en kan voor een korte periode lichte nachtvorst hebben. Echter wanneer er nachtvorst komt, is het aan te raden de plant binnen te plaatsen. Uiteindelijk door de jaren heeft kan de  Agave marmorata uitgroeien tot een flinke plant van wel 1.5 tot 2 meter in diameter. Hier doet de  Agave marmorata vaak wel vele tientallen jaren over.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Agave marmorata planten in een 10.5cm pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:   Gemiddeld

Water: Geef deze Agave marmorata van april tot oktober 1x per twee weken water. Geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Agave marmorata houdt van een lichte tot zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave marmorata beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de Agave kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel