Euphorbia pteroneura

Artikelnummer: 20201906TA786 Plantpaspoort A: Euphorbia B:NL-825103363 C: D: NL
Vorige Artikel 110 van 437 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Euphorbia pteroneura

De Euphorbia pteroneura is een bijzondere Euphorbia die je niet vaak tegenkomt. In de natuur komt de Euphorbia phosphorea voor in het zuiden van Mexico en Guatemala. Hier groeit deze Euphorbia in verschillende gebieden zoals droge rotsachtige vlakten, droge loofbossen en vlaktes met lage struiken. 

De Euphorbia pteroneura is een gemakkelijke plant die goed groeit en snel gaat bloeien bij je wanneer ze het naar haar zin heeft. Ze maakt stevige frisgroene stengels die een ronde tot vijfhoekige vorm hebben. De Euphorbia pteroneura groeit in een struikvorm en kan uiteindelijk uitgroeien tot een hoogte van 50 cm. 

Wanneer de Euphorbia pteroneura het naar haar zin heeft, gaat ze in de winter bloeien. Bovenop haar stengels groeien haar gele bloemen bovenop de stengels. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Euphorbia phosphorea planten in een 12 cm-pot.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Euphorbia pteroneura in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Euphorbia is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Euphorbia pteroneura houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat de stengels van deze Euphorbia een mooie kleuren.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Euphorbia pteroneura beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of deze Euphorbia kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel