Agave Filifera

Artikelnummer: 20201906TA787 Plantpaspoort A: Agave B: NL-215834275 C: 1151656 D: NL
Vorige Artikel 7 van 25 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Agave Filifera

De Agave Filifera is een prachtige Agave plant die in de natuur voorkomt in het noorden van Mexico. Voor een Agave is de Agave Filifera een klein blijvende agave. Dit is erg handig voor bij je in huis en groeit die niet snel uit tot één van die grote Agave die je in de natuur op vakantie zie.

De Agave Filifera heeft langs haar bladeren allemaal witte sliertjes hangen. Deze geven de Agave Filifera haar karakteristieke uiterlijk en maken haar tot een echte eyecatcher. Elke Agave plant van deze soort krijgt hierdoor een andere tekening en is uniek.

Wanneer de Agave Filifera op leeftijd is kan deze uitgroeien tot een plant van 30-50 cm in diameter met wel ruim 100 bladeren. De vorm van de Agave Filifera veranderd dan ook naar een bolvorm omdat oudere bladeren plaats moeten maken voor nieuwe groeien deze naar onderen.

Net als elke andere Agave plant maakt de Agave Filifera aan het einde van haar leven een grote bloemstengel. Deze kan tot 2,5m hoog worden. Aan de bloemstengel groeien trossen met groengele bloemen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Agave Filifera planten uitgezocht die in een 10.5 cm-pot staan.

Wanneer deze Agave in een totaal droge grond overwintert, kan de Agave Filifera temperaturen verdragen tot -10 °C.

Heb jij onze sierpotten al gezien? Stop ze Hier >in je cactustas om jouw groene aankoop helemaal compleet te maken.

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Agave Filifera in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x per 2 maanden water. Belangrijk bij deze Agave is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Hij houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Agave Filifera houdt van een lichte tot zonnige plaats. Veel licht zorgt ervoor dat deze cactus een mooie blauwe kleur krijgt.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Agave Filifera beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel