Aloe erinacea

Artikelnummer: 20201906TA793 Plantpaspoort A: Aloe B: NL-765431734 C: 4774 D: NL
Vorige Artikel 20 van 406 Volgende
€ 12,95 (inclusief btw)
Voorraad 7 stuks

Aloe erinacea (Aloe melanacantha var. erinacea)

De Aloe erinacea is een prachtige Aloe soort die erg gewild is om haar karakteristieke uiterlijk. In de natuur komt deze Aloe voor in Namibie. Hier groeit de Aloe erinacea op rotsachtige en zanderige heuvels. 

De Aloe erinacea heeft compacte blauwgroene bladeren die omhoog groeien. Aan de zijkant en onderkant van de bladeren groeien rijen met kleine dikke stekels. Eerst hebben deze stekels een lichte groene kleur. Later kleuren ze door naar een bruin tot bruinrode kleur. De Aloe erinacea is een erg langzame groeier. In de natuur zijn planten gevonden van wel 50 cm hoog. Hier doet de Aloe erinacea vele 10 talle jaren over. In de cultuur kan deze Aloe soms jaren dezelfde grote houden.

De Aloe erinacea is geen gemakkelijke bloeier. Ook in de natuur worden er weinig bloeiende planten gevonden. De Aloe erinacea gaat meestal in de zomer bloeien. Vanuit het hart van de plant groeit dan een lange bloemstengel met daaraan vele oranje klokvormige bloemen. 

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aloe erinacea vetplanten in een 10,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aloe erinacea in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Aloe erinacea houdt van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer deze Aloë voldoende licht heeft, worden haar kleuren extra mooi.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aloe erinacea beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 10,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel