Aeonium medusa

Artikelnummer: 20201906TA801 Plantpaspoort A: Aeonium B: NL-765431734 C: 878979 D: NL
Vorige Artikel 18 van 411 Volgende
€ 16,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Aeonium medusa

De Aeonium medusa is een prachtig gekleurde vetplant soort. Deze Aeonium is ontstaan door veredeling van Aeonium velours planten en is een vorm die je zelden tegenkomt. \

De Aeonium medusa maakt mooie langwerpige bladeren met een rond einde. De bladeren hebben een donker roodroze kleur. met in het midden een donkere paarsbruine streep. Wanneer de Aeonium medusa ouder wordt, gaat ze kleine stammen vormen waaruit ook weer nieuwe rozetten groeien. Uiteindelijk bereikt de Aeonium medusa een hoogte van 45 cm.

Afhankelijk van het jaargetijde veranderd de kleur van haar bladeren. De donker roodroze kleur is vooral goed zichtbaar in het voorjaar en zomer. In de winter komt hier een lichtgroene gloed in. Dit heeft te maken met de zoenintensiteit in deze periode. Geef de Aeonium medusa dus een lekkere zonnige plaats zodat ze mooi op kleur blijft. 

In erg warme zomers of bij oude planten kan er een bloem ontstaan. De kop van deze Aeonium verandert dan in langgerekte stengen met allemaal kleine gele bloemen eraan.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aeonium medusa vetplanten in een 8,5 cm-pot. Doordat er helaas weinig plant materiaal beschikbaar is hebben we maar enkele planten van deze mooie soort. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aeonium medusa in de zomer geregeld water. In de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Aeonium medusa een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aeonium medusa beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over deze Aeonium, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel