Anacampseros arachnoides

Artikelnummer: 20201906TA822 Plantpaspoort A: Anacampseros B: NL-265765765 C: D: NL
Vorige Artikel 36 van 411 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Anacampseros arachnoides

De Anacampseros arachnoides is een prachtige succulent die bekend staat om zijn unieke en opvallende verschijning. Deze plant behoort tot de familie van de vetplanten en is afkomstig uit Zuid-Afrika. Met zijn dikke, vlezige bladeren en delicate webachtige beharing, is deze plant een echte blikvanger in elk interieur.

De bladeren van de Anacampseros arachnoides hebben een grijsgroene kleur en zijn bedekt met fijne witte haartjes, waardoor ze een spinachtig uiterlijk krijgen. Deze haartjes zorgen niet alleen voor een interessante textuur, maar helpen ook om vocht vast te houden, waardoor de plant goed bestand is tegen droge omstandigheden.

Deze succulent groeit in een rozetvormige structuur, waarbij de bladeren dicht bij elkaar groeien. Hierdoor ontstaat een compacte en weelderige uitstraling. De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 10 tot 15 centimeter, waardoor hij perfect is voor kleine potten, terrariums of als onderdeel van een vetplantencollectie.

Qua verzorging is de Anacampseros arachnoides een relatief gemakkelijke plant om te onderhouden. Hij gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft matige watergift nodig. Het is belangrijk om de grond volledig te laten drogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Deze succulent houdt van helder, indirect licht en kan het beste worden geplaatst op een plek waar hij dagelijks enkele uren zonlicht ontvangt.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Anacampseros arachnoides vetplanten in een 5,5 cm-pot.

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Anacampseros arachnoides in de zomer 1x per twee weken water. Belangrijk is om geen water geven als de aarde nog vochtig is. In de winter minder water geven. Ook dan geldt, geen water geven als de aarde nog vochtig is.

Licht: De Anacampseros arachnoides houdt van een lichte tot zonnige plaats. Wanneer deze Anacampseros voldoende licht heeft, worden haar kleuren extra mooi.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Anacampseros arachnoides beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over deze plant of haar verzorging, kun je natuurlijk altijd contact  opnemen met ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel