BUDGETPRIKKER

Opuntia humifusa "budget prikker"

Artikelnummer: 20201906TA213 Plantpaspoort A: Opuntia B: NL-765431734 C: D: NL
Vorige Artikel 10 van 25 Volgende
€ 2,95 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Let op: Deze cactussen hebben nu hun winterlooks zoals op de eerste en tweede foto.

Opuntia Humifusa

De Opuntia Humifusa is een mooie groen gekleurde bladcactus. In de natuur is de Opuntia Humifusa te vinden in Noord-Amerika en in zuidelijke gebieden in Canada. Hier groeit deze bladcactus op open gras en zandvelden. In de maanden juni en juli bloeit de Opuntia Humifusa bij ons. Uit de bovenkant van de bladeren komen prachtige intens gele bloemen. De bloemen kunnen tot 7 cm in diameter worden en worden bestoven door insecten. Wanneer de bloemen van de Opuntia Humifusa bestoven zijn ontstaan er 4 cm grote rood paarse vruchten die eetbaar zijn. In de natuur worden deze vruchten gegeten door kleine knaagdieren. Deze poepen de zaden dan weer uit en zo zorgt de Opuntia Humifusa voor haar voortbestaan.

Onder de Opuntia cactussen is de Opuntia Humifusa een echte BADASS. Dit keer niet om haar uiterlijk of uitzonderlijke stekelpakket, maar om de winterse temperaturen die deze cactus aankan. In het wild krijgt de Opuntia Humifusa temperaturen van -25° C te verduren. In Canada zijn er zelf populaties gevonden van de Opuntia Humifusa die temperaturen van -45° C kunnen weerstaan. De Opuntia Humifusa is een van de weinige echt winterharde cactussen die de combinatie van vocht en vorst in onze winters aankan. 

De Opuntia Humifusa wordt door de lokale bevolking voor verschillende gerechten gebruikt. De vruchten smaken zoet en vlezig en worden zowel rauw, gekookt als gedroogd gegeten wanneer ze rijp zijn. Onrijpe vruchten worden gebruikt in soepen om de soep te binden. De bladeren van deze cactus worden gebruikt in salades, of kunnen gekookt of geroosterd gegeten worden. Mocht je dit nou ook eens willen uitproberen schil dan wel de huid van de bladeren af zodat je zeker weet dat er geen kleine stekels in de salade zitten.

Naast eetbare eigenschappen gebruikt de inheemse bevolking de Opuntia Humifusa voor medicinale doelen. Van geschilde bladeren wordt een zalf gemaakt die op wonden en zweren gesmeerd kan worden. Deze zalf is herstellend voor de huid en in antibacterieel. Daarnaast werd deze zalf ook op gewrichten gesmeerd bij reuma. De bladeren van de Opuntia Humifusa worden ook in thee gebruikt. Deze thee zou helpen bij longaandoeningen. De Opuntia Humifusa is een erg geliefde cactus onder de lokale bevolking.

De Opuntia Humifusa is een makkelijke cactus die zeer geschikt is voor buiten in ons klimaat. Wanneer deze cactus in een goed waterdoorlatende grond staat kan die het gehele jaar buiten in de tuin staan. In de winter gaan de bladeren bij koude temperaturen hangen en op de grond liggen. Wanneer het voorjaar wordt zie je deze cactus weer helemaal tot leven komen.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie exemplaren van de Opuntia Humifusa in een 5,5cm pot.

Verzorging

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Water: Geef de Opuntia Humifusa in de zomer geregeld water en in de winter af en toe. Wel de aarde uit laten drogen voordat je weer water geeft.

Licht: De Opuntia Humifusa houdt van een zonnige standplaats. Dat vindt deze bladcactus echt lekker en bevorderd de bladgroei en bloei bij de Opuntia Humifusa.

Voeding: 1x per maand van april tot september cactus voeding en deze Opuntia Humifusa beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Let op: Deze cactussen hebben nu hun winterlooks zoals op de eerste en tweede foto.

Specificatie Omschrijving
potmaat 5,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel