Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat

Artikelnummer: 20201906TA861 Plantpaspoort A: Eulychnia B: IT-09-6027 C: AR-2002 D:IT
Vorige Artikel 9 van 35 Volgende
€ 30,00 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat

De Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat is een prachtige groeivorm van deze prachtige cactussoort. Door het cristaat gen groeit deze cactus in kamvorm. Deze kam maakt allemaal willekeurige vomren. Hierdoor krijgt elke Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat cactus haar eigen unieke vorm.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat cactussen in een 12 cm-pot.

Algemene info Eulychnia castanea cv. varispiralis 

Eulychnia castanea cv. varispiralis spiral form is een bijzondere cactussoort die je niet vaak tegenkomt. Deze cactussoort is ontstaan uit veredeling. De normale Eulychnia castanea is een zuilcactus die in de natuur voorkomt op berghellingen in Chili. 

De spiral variant van de Eulychnia castanea cv. varispiralis groeit gedraaide vorm. Tussen de gedraaide rondingen groeien willekeurig haar dikke donkerbruine stekels. De spiral draai groeit soms door over de gehele plant of wordt voor aan een kant van de cactus onderbroken door monstuose groei. Dit is goed te zien op de tweede foto.

De Eulychnia castanea cv. varispiralis spiral form is een cactus die niet vaak bloeit. Ze moet het vooral hebben van haar looks. Gaat ze wel bloeien dan zie je vanuit de zijkant van de cactus knoppen verschijnen. De bloemen zijn wit en hebben een licht zoete geur. 

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk:  makkelijk

Geef de Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat in de zomer 1x in de 2 weken en in de winter 1x in de maand water. Belangrijk bij deze cactus is dat de grond droog is voordat je weer water geeft. Ze houdt namelijk niet zo van natte voeten.

Licht: De Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat houdt van een zonnige plaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus cactus voeding en deze Eulychnia castanea cv. varispiralis cristaat beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of de cactus kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

Specificatie Omschrijving
potmaat 12 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel