Aeonium Red Copper

Artikelnummer: 20201906TA871 Plantpaspoort A: Aeonium B: NL-765431734 C: 878982 D: NL
Vorige Artikel 22 van 28 Volgende
€ 16,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Aeonium Red Copper

De Aeonium Red Copper is een prachtig gekleurde vetplant soort. Deze Aeonium is ontstaan door veredeling van Aeonium velours planten en is een vorm die je zelden tegenkomt. 

De Aeonium Red Copper maakt mooie langwerpige dunne bladeren met een puntig einde. De bladeren hebben een lichte roodroze kleur. met in het midden een groene streep. Wanneer de Aeonium Red Copper ouder wordt, gaat ze kleine stammen vormen waaruit ook weer nieuwe rozetten groeien. Uiteindelijk bereikt de Aeonium Red Copper een hoogte van 30 cm.

Afhankelijk van het jaargetijde veranderd de kleur van haar bladeren. De rood-roze kleur is vooral goed zichtbaar in het voorjaar en zomer. In de winter komt hier een lichtgroene gloed in. Dit heeft te maken met de zon intensiteit in deze periode. Geef de Aeonium Red Copper dus een lekkere zonnige plaats zodat ze mooi op kleur blijft. 

In erg warme zomers of bij oude planten kan er een bloem ontstaan. De kop van deze Aeonium verandert dan in langgerekte stengen met allemaal kleine gele bloemen eraan.

Ikhebeencactus heeft voor jou mooie Aeonium Red Copper vetplanten in een 8,5 cm-pot. Doordat er helaas weinig plant materiaal beschikbaar is hebben we, maar enkele planten van deze mooie soort. 

Verzorging:

Makkelijk - gemiddeld - moeilijk: makkelijk

Water: Geef de Aeonium Red Copper in de zomer geregeld water. In de winter af en toe. Wel is het belangrijk om te wachten tot de aarde is uitgedroogd voordat je opnieuw water geeft. 

Licht: Geef de Aeonium Red Copper een zonnige tot half zonnige standplaats.

Voeding: 1x per maand van mei tot augustus (cactusvoeding) en deze Aeonium Red Copper beschouwt je als een vriend.

Mocht je nog andere vragen hebben over de verzorging of over deze Aeonium, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Ikhebeencactus.

🌵 planten kunnen licht afwijken van de foto's. Elke plant is uniek en net weer een beetje anders als haar buurvrouw.

 

 

 

Specificatie Omschrijving
potmaat 8,5 cm
© 2017 - 2023 Ikhebeencactus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel